De hand die de dingen beter of slechter maakt

Een vriend van mij is recruiter. Hij staat elke dag om half zeven op, omdat dan de mensen in een bepaald land nog net niet naar bed zijn. Overdag zit hij op kantoor en soms gaat hij naar een klant toe. Dan draagt hij een gouden das.

’s Avonds kruipt mijn vriend met zijn laptop op de bank en verandert in een piraat, manager van het openbaar vervoer in een wereldstad of aanvoerder van een klein goblinleger. Wanneer ik even tijd heb, ga ik naast hem zitten en probeer hem van genuanceerde, maar onmogelijke adviezen te voorzien, omdat ik niets van de spellen begrijp.

Op dit moment speelt hij het spel ‘god’. Zijn muis is een hand waarmee hij de dingen beter of slechter maakt. Met die hand vliegen we over de wereld en proberen iedereen tevreden te houden. We waren echter verbolgen toen we erachter kwamen dat er meer goden waren. We wisten niet hoe we, als god, het polytheïsme af moesten schaffen. We hadden alleen een hand die de dingen beter, of slechter maakte. [singlepic id=91 w=320 h=240 float=]  Vroeger kregen we altijd ruzie als we het over politiek hadden. Hij weigerde te stemmen, en het lukte me nooit om een partij aan te dragen die hij goed kon keuren. Ik wist dat hij een punt had.

Vanaf vandaag zijn onze ruzies voorbij, we hebben eindelijk een thuis gevonden.