Robeco Summernights 2017

Voor de Robeco Summer Nights 2017 campagne maakte ik een bioscoop-reclame.

Uitgangspunt: iets wat klein begint, en binnen 30 seconden naar een climax werkt, om die vervolgens abrupt af te snijden, zodat de toeschouwer meer wil horen en daarvoor naar Het Concertgebouw besluit te komen.

We kozen Till Eulenspiegel’s Lustige Streiche van Strauss, vanwege de heftige lineaire bouw in een halve minuut, waarbij veel verschillende partijen elkaar opbouwend afwisselen. KlevR maakte hier een mooie surround mix voor.

Qua stijl besloot ik een wat wobbly voor te borduren op de huisstijl, door een orkest te maken dat zichzelf bespeelt, modellen te maken en die te riggen. Iets aan het stoppen van botten in een instrument is ontzettend bevredigend.

Omdat de campagne alleen in bioscopen zou worden ingezet, maakte ik een leaderset voor de video content gedurende het seizoen en een paar kleine gifjes voor bovenaan de nieuwsletter.